Sfaturi pentru estimarea corecta si planificarea costurilor unei nunti

Pentru un cuplu de indragostiti, stabilirea unui buget de nunta poate fi una dintre cele mai stresante parti a planificarii evenimentului. Banii pot fi o sursa de neliniste pentru cei mai multi, mai ales ca pretul mediu al unei nunti este destul de ridicat si depasirea bugetului poate duce la tensiuni intre membrii familiei si chiar intre logodnici. Un buget de nunta realist poate fi instrumentul cel mai util in incercarea de va bucura de procesul de planificare a nuntii.

De cele mai multe ori, cuplurile care se afla in situatia de a se intinde mai mult decat le permite bugetul au facut, de obicei, una din doua greseli importante: incep planificarea si isi iau angajamente inainte de a stabili un buget sau au decis bugetul ca pe un numar stabilit in mod arbitrar, fara a estima cat ar putea de fapt costa implinirea acestui vis.

Stabilirea bugetului dupa ce ati inceput deja sa cheltuiti bani, va crea aproape intotdeauna haos si un sentiment de regret ca poate decizia luata nu este neaparat si cea mai potrivita. In mod similar, daca va stabiliti bugetul la o anumita valoare doar pentru ca asa ati citit intr-o revista de specialitate, fara a intelege modul in care banii se cheltuie sau ce se va cumpara cu ei este, de semenea, o sursa pentru tot felul de frustrari.

Una dintre modalitatile prin care poti stabili o limita clara a cheltuielilor la un astfel de eveniment este fixand de la bun inceput o suma de bani cu care veti lucra. Poate ca parintii v-au daruit deja o suma sau aveti niste bani economisiti pe care ii luati in considerare. In acest caz, cel mai bine ar fi sa scoateti din calcul rochia de mireasa si luna de miere. Apoi ia ceea ce ai si imparte la numarul de invitati pe care estimezi ca-i vei avea pentru a obtine cheltuiala medie cu fiecare invitat. Aceasta este cifra in care trebuie sa incadrati cheltuielile cu locatia, meniul, personalul, bautura, decorurile, muzica si celelalte chletuieli.

Daca sunteti in cautarea unui loc unde totul este inclus, asigurati-va ca cifra stabilita pe persoana are deja inclus TVA-ul si alte taxe. Daca preferati o locatie goala, nu rezerva locul pana cand nu ai estimat celelalte costuri. Exista o gramada de site-uri si instrumente care va sfatuiesc despre modul in care sa cheltuiti banii, insa adevarul este ca ar trebui sa decizi ceea ce este cu adevarat important pentru tine si sa te folosesti de asta pentru a evalua prioritatile bugetare.

Iata cum arata impartirea bugetului de nunta in procente: divertisment (aproximativ 11%), flori (10%), fotografie si video (10-12%), lumini (5%), papetarie (2,5%), tort (2,5%), transport (1%) si orice surplus ar trebui sa stea intr-un fond de urgenta.

Share: