Cum sa fac cocktail dry martini – reteta cocktail
In acest articol Echipa noastra iti dezvaluie o delicioasa reteta de cocktail si te sfatuieste cum se face cocktail Dry Martini. Dry Martini este un cocktail alcoolic foarte cunoscut si apreciat in toata lumea si este servit, in general, ca aperitiv.
Dificultate: redusa
Ingrediente cocktail Dry Martini:
- 8/10 Gin;
- 2/10 Vermouth Dry;
- coaja de lamaie;
- o maslina verde.
Cum se face cocktail Dry Martini:
- Dry Martini este un aperitiv alcoolic ce poate fi consumat, cu moderatie, la pranz sau seara.
- Pune cele doua ingrediente ( Gin si Vermouth) impreuna cu cuburi de gheata intr-un cocktail shacker apoi amesteca rapid, dar delicat.
- Toarna alcoolul din shacker, filtrandu-l cu un filtru, in pahare de cocktail, presara cu coaja de lamaie ( rasa) si decoreaza cu o maslina.
Cum sa fac Sangria – Reteta cocktail
Echipa noastra iti propune sa incerci un delicios „must” de vara: Sangria. Sangria este un cocktail alcoolic foarte popular in Spania si Portugalia; este de asemenea considerat un must estiv, un aperitiv, dar si o bautura care sa fie consumata la masa ori cu prietenii.
Fiecare are reteta proprie, personalizata dupa propriul gust. In general Sangria se face din vin rosu, bucati de fructe ( portocale, lamai, mere, piersici, kiwi ori banane), un indulcitor ( zahar ori miere), o redusa cantitate de alcool si apa minerala carbogazoasa.
Sangria este o bautura ideala pentru petreceri si gratare tocmai de aceea Echipa noastra te provoaca sa o pregatesti chiar la tine acasa si sa-ti inviti prietenii la o degustare.
Dificultate: redusa
Timp de pregatire: 15 min.
Ingrediente:
- 1500 ml de vin rosu ( ori alb, in functie de preferinte);
- 500 ml de apa minerala carbogazoasa;
- 50 ml de Brandy;
- 2 lamai;
- 2 portocale;
- 3 piersici;
- 1 mar;
- 50 gr de zahar;
- 1 teaca de vanilie;
- 1 bat de scortisoara;
- cateva cuburi de gheata.
Cum se face Sangria:
Spala bine merele si piersicile si curatale de coaja, taiele cuburi si pune-le intr-un castron impreuna cu o lingura de zahar si cu Brandy-ul.
Lasa fructele asa o ora sa imbine aromele si, intre timp, spala bine portocalele si lamaile, taie-le felii subtiri si pune-le intr-un castron maricel, adauga vanilia, scortisoara, apa minerala si vinul si lasa sa traga aromele timp de o ora.
Dupa acest timp scoate vanilia si scortisoara, adauga merele si piersicile, amesteca si da la rece pentru doua ore.
Dupa cele doua ore de frigider, muta o parte din cantitatea de Sangria intr-o carafa si serveste in pahare cu picior cu cateva cuburi de gheata.