Costume de baie cu slip tanga
In plina vara, toata lumea viseaza la vacanta, la mare, la zile de leneveala pe un sezlong la piscina, etc. Cum unii au deja norocul de a fi in vacanta, iar altii doar o planuiesc, revine in atentie problema lucrurilor pe care le luam cu noi in bagaje, mai exact eterna dilema legata de ce si cate articole de imbracaminte ne sunt necesare.
In cazul uni barbat, este destul de simplu: slipul ori sortul de baie, o pereche de slapi, cateva perechi de pantaloni scurti, cateva tricouri si camasi lejere, ochelarii de soare, o sapca, etc. Lucrurile stau altfel in cazul doamnelor si domnisoarelor, cu totii stim cat timp petrec ele intrebandu-se ce tinute vor imbraca la terasa, pe faleza, in club si, bineinteles, ce costum de baie vor alege, el fiind piesa de rezistenta din garderoba de concediu, asa ca bagajele lor sunt intotdeauna mai voluminoase.
Bineinteles, costumul de baie nu ocupa mult spatiu, insa celelalte accesorii de plaja, plus perechile de sandale, fustele, pantalonii scurti si rochiile da. Poate chiar costumul de baie, atat de mic, senzual si delicat in zilele noastre, ar fi fost mai voluminos in anii 1920, cand exista o rochie ce trebuia purtata la plaja pentru a nu expune foarte mult din corp, iar lungimea de la genunchi la marginea rochiei era una impusa, nu trebuia sa fie mai mica de 15 cm.
Ulterior, acest obiect vestimentar a evoluat, parcurgand un drum interesant si controversat deopotriva, deoarece a adus mereu in discutie limita dintre feminitate si vulgaritate, respectiv protestele feministelor, care au considerat ca aparitia costumelor de baie cu bikini decupati ori cu slip tanga reprezinta o forma de decadenta a sexului frumos, de transformare a sa intr-un simplu obiect al dorintei. Dincolo de disputele de natura religioasa, socio-culturala, antropologica, etc., evolutia costumului de baie a marcat emanciparea femeii, castigarea dreptului la libera exprimare, descatusarea de sub domnia dogmelor si a moralitatii exacerbate.