Familia tradițională? Care dintre ele?

Haideţi, că m-am abţinut destul! Mă mănâncă deja buricele degetelor… Ce-i cu nebunia asta cu familia tradiţională? Trei milioane de români au semnat o petiţie care stabileşte clar că, datorită homosexualilor, familia tradiţională este în pericol. Oamenii ăia sunt preocupaţi cu adevărat şi par dispuşi la mult mai mult decât o simplă semnătură pe o petiţie. Ei se simt cu adevărat ameninţaţi, viitorul îi sperie. Păi, haideţi să analizăm rapid împreună ce vrea să însemne acest termen.

Bunicii mei, prin familie tradiţională, înţelegeau că bărbatul merge să câştige bani, cu care să întreţină toată familia, iar femeia se îngrijește de casă şi de copii.

Părinţii mei, prin familie tradiţională, înţelegeau că ambii soți muncesc, iar copiii umblă brambura, cu cheia la gât.

Generația mea, prin familie tradiţională, înţelege că bărbatul stă acasă, fără serviciu, trăind din ajutorul social, iar femeia merge la muncă, ca să întreţină familia.

Fiii mei, prin familie tradițională, înțeleg o familie unde să poți copilări până pe la 40 de ani, așa.

Deci, despre care familie tradiţională vorbim, fraţilor, că altfel nu ne mai înţelegem?!

Românii se tem de schimbare. De altfel, orice schimbare sperie, pentru că implică eforturi de adaptare, dar schimbarea va veni oricum, fără să ne întrebe. De fapt, dacă vă uitaţi mai bine în jurul vostru, schimbarea s-a produs deja. Bărbaţii spală şi gătesc, merg la manicuristă şi se pensează, îşi mai dau şi măcar cu o cremă de mâini, dacă nu şi aia de faţă, se depilează complet etc. Femeia, în schimb, îşi lasă mustaţă şi porunceşte în casă. Cred şi eu că toate astea provoacă spaimă, pentru că răstoarnă tot ce ştiam noi despre familia tradiţională. Din păcate (sau din fericire), nu putem schimba nimic, oricât de multe semnături am reuşi să strângem. Face parte din reînnoirea normală a naturii, care e un ciclu infinit.

PS: Apropo de ciclu. Cu jenă vă spun că am început să-mi cumpăr OB-uri… Nu, nu vă speriaţi, nu am ciclu, doar că mă deranjează nişte amărâţi de hemoroizi. În familia tradiţională cum se rezolva această mică problemă?

Share: