Cum sa ai o masina stralucitor de curata

Extista masini curate, insa exista si masini a caror stralucire te duce cu gandul la cele expuse in showroom, stralucitoare si noi. Uneori, detaliile sunt cele care fac diferenta intre o masina curate si una stralucitoare. O sesiune de curatare auto completa n-ar trebui sa se limiteze la curatarea in detaliu a interiorului si a exteriorului, ci ar trebui finisata atsfel incat nicio pata sa nu umbreasca luciul masinii. Chiar si in cazul in care esti un proprietar de masina ale carui cunostinte tehnice din domeniu se apropie de  zero, poti totusi obtine un finisaj auto de oglinda utilizand aceleasi instrumente si materiale pe care le utilizeaza spalatoriile profesioniste.

S-ar putea sa fii tentat sa economisesti niste bani evitand cheltuirea unor sume mari pe echipamente moderne de ultima generatie, gandindu-te ca le vei folosi oricum pentru acasa. Insa nu trebuie sa uiti ca pentru a obtine rezultate bune tine nu numai de detinerea echipamentului potrivit, ci si de buna cunoastere a folosirii acestuia in scopul propus. Cine stie, se poate sa te indragostesti asa de mult de munca manuala, ca poate iti deschizi propria afacere de curatatorie de masini. In acest caz, poti considera ca ai deja o investitie initiala bunicica si te poti concentra si pe alte aspecte ale viitoarei posibile afaceri.

In orice caz, daca vrei sa ai o masina super stralucitoare, iata ce trebuie sa stii si ce produse nu trebuie sa-ti lipseasaca din dulapiorul din garaj pentru a avea propriul kit profesional de curatat masina.

Ceara – lichida, spray sau pasta, este primul pas pentru a te asigura ca vehiculul tau straluceste cu o lumina interioara. Este totusi diferita de polishare, ultimul pas care sta intre masina ta si aspectul glorios de alta data, asa ca pastreaza-l pentru viitor. Daca nu vrei sa polishezi prea mult carcasa masinii, ceara ar putea fi o varianta destul de satisfacatoare.

Un exterior cu adevarat neted si curat se poate obtine cu produse de finisare precum ceara, insa va trebui folosita in mod corespunzator pe fiecare suprafata. Curatarea completa si minutioasa a autovehiculului scoate toata murdaria ascunsa si reziduul care a scapat spalarii conventionale si samponarii, oferindu-va o panza perfecta pentru ceruit si polishat.

Partile de plastic ale masinii, precum si tapiteria de vinil au nevoie si ele de atentie speciala. Un finisaj perfect al masinii va trece inspectia atat la interior, cat si la exterior. Asigura-te ca plasticul si vinilul din masina sunt la fel de curate ca si restul vehiculului, prin folosirea produsului de ceara special conceput pentru aceste suprafete.

Nu uita sa redai anvelopelor negrul original, pentru a obtine un aspect complet stralucitor al unei masini care va intoarce capete.

 

Share: