Situati in care apelam la lustruirea profesionala a masinii

Protejarea partii estetice a masinii este una dintre preocuparile majoritatii proprietarilor de astfel de bunuri. Unii sunt ingrijorati la gandul lustruirii profesionale, gandindu-se ca le-ar putea fi zgariat sau deteriorat exteriorul. Siunt insa destul cazuri in acer un astfel de procedeu devine obligatoriu.

Acest lustruit este de fapt o metoda de intretinere auto in care sunt indepartate zonele deteriorate de vopsea de pe masina. Poti opta pentru ca procedeul sa se faca manual sau electric, totul depinzand de severitatea procesului de detrioarare in care se afla masina ta.

Fiecare vrea sa detina o masina care arata bine. De aceea, multi proprietari isi cumpara tot felul de sampoane, spray-uri, ceara si alte produse de intretinere auto, doar pentru a mentine nepatata frumusetea si integritatea nepretuitei posesii. Insa, cand ceruitul nu mai este suficient, este timpul sa iei in considerare lustruitul masinii. Iata cateva cazuri in care acesta devine obligatoriu:

  1. Cand se instaleaza oxidarea

Masina ta are un aspect urat si calcaros pe unele suprafete? Probabil ca ai neglijat ceruitul sau ai tinut masina acoperita cu un material de protectie care a facilitat oxidarea. Din pacate, nicio ceara si nicio solutie de spalare nu scoate petele de oxidare, asa ca lustruirea profesionala este singura solutie ramasa.

  1. Cand zgarieturile si urmele devin vizibile

Zgarieturile si urmele pot ruina estetica masinii tale. Din pacate, oricata grija ai avea de masina, acestea nu pot fi prevenite, mai ales ca accidentle provocate de copii si animale de companie se pot intampla oricand. Iar daca zgarieturile minore care nu ajung la stratul de dedesubt pot fi ascunse sau eliminate cu produse specifice, in cazul in care acestea devin mai grave, lustruirea profesionala ramane solutia unica.

  1. Cand farurile devin galbui

Farurile sunt acoperite cu un plastic dur care, pe masura trecerii timpului, a schimbarilor de temperatura si a altor factori, poate dobandi o culoare galbuie. Acest lucru poate afecta functionalitatea farurilor, si mai rau, sa ameninte siguranta celui din masina, deoarece este posibil sa nu vezi drumul in mod clar, mai ales in noptile intunecate sau inzapezite. Pentru a preveni aceste neplaceri, indicat este sa-ti lustruiesti profesional farurile.

  1. Atunci cand are loc atacul chimic

Atunci cand uiti sa indepartezi excrementele de pasari, plantele si copacii sau ploaia acida de la exteriorul masinii, acestea pot ii afecta aspectul, deoarece substantele pe care le contin interactioneaza in mod dezastruos cu vopseaua masinii. Poti preveni acest process prin indepartarea imediata a acestor acizi, insa in cazul in care nu reusesti sa faci acest lucru, singura varinata care iti ramane este lustruirea masinii.

  1. In cazul in care vopseaua exterioara isi pierde luciul

Masinile moderne au straturi clare pentru a proteja stratul de vopsea de dedesubt. Dar, factori diversi, precum schimbarile de temperatura, unii compusi chimici concentrati din produsele pentru intretinere, precum si oxigenul din aer, pot duce la pierderea stralucirii stratului de acoperire si de protectie. Nu trebuie sa lasi ca asta sa afecteze stratul de vopsea de dedesubt, asa ca salveaza estetica masinii prin lustruirea profesionala a exteriorului.

 

 

 

Share: