Cum sa gatesti Scordolea cu peste sarat
Scordolea este de fapt un piure un pic mai diferit servit cu peste sarat; este o reteta cu specific dobrogean care capata denumirea de la grecescul skordo = usturoi. Haideti sa vedem cum se prepara:
Ingrediente:
- 6 cartofi mari
- 10- 12 catei de usturoi
- ceva peste sarat
- 1- 2 linguri de ulei de masline otet ( dupa gust)
- nitel piper alb ( din rasnita)
- 300 gr de nuca ( optional)
- 1 lamaie ( optional).
Mod de preparare:
Intr-un vas fierbem cartofii in coaja cu putina sare si, separat, intr-o alta oala fierbem pestele sarat. Cartofii fierti se curata de coaja, se paseaza bine si se potrivesc cu putina apa ( din cea in care a fiert pestele), adaugam si 1 lingura de ulei de masline, mestecam bine dupa care adaugam: crema de usturoi ( usturoiul pisat amestecat cu o lingura de ulei de masline), putin otet si piper alb ( nu mai sarati caci apa in care ati fiert pestele e deja sarata).
Daca va place puteti pune si niste nuca: pisati foarte bine nuca ( eventual in blender), amestecati-o cu usturoiul facut crema si incorporati aceasta compozitie in cartofii pasati, amestecati cu zeama de la peste, adaugati putin otet, piper alb, zeama de la 1 de lamaie si serviti. Este garnitura perfecta la peste fiert sau prajit.
Pofta buna!