Cum sa pregatesc reteta originala de tiramisú
Dupa cum stiti tiramisú este un desert italian si inseamna „selecteaza in sus” facand referire directa la continutul energetic al ingredientelor: espresso ( scurt) si zahar. Ingrediente ( pentru 8 portii):
- 8 oua • 300 gr de zahar pudra
- 1 cutie de mascarpone
- 700 ml de espresso ( scurt)
- 500 ml de smantana lichida
- 25 ml de vin Marsala
- 1 pachet si jumatate de piscoturi
- cacao si bucatele de ciocolata pentru ornat.
Preparare:
Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat separat cu jumatate dn cantitatea de zahar si un praf de sare, iar galbenusurile cu cealalta jumatate de zahar, la care se adauga apoi si mascarpone si vinul Marsala. Se bate frisca si se adauga cate putin peste galbenusuri. La sfarsit se incorporeaza cu o spatula si albusurile, amestecand cu o paleta de jos in sus.
Piscoturile se inmoaie putin in cafeaua rece si se aseaza intr-un vas: un strat de piscoturi si un altul de spuma; se continua asa pana la terminarea ingredientelor. Se lasa la frigider pana se intareste si se serveste pudrat cu cacao si cu bucatele de ciocolata.
Pofta buna!