Rețetă rapidă și ușoară de paste cu avocado

Pe lângă faptul că este delicioasă, această rețetă de paste cu avocado este gata în doar 15 minute. De asemenea, este și foarte sănătoasă, fiind perfectă pentru a fi servită la prânz sau la cină.

Pentru sosul cremos de avocado avem nevoie doar de avocado, nu de unt sau smântână. Pe lângă paste și avocado, mai avem nevoie și de usturoi, suc de lămâie, roșii, ceapă verde, sare și piper. Nu este nevoie să vă încurcați în cantități, faceți totul ”din ochi”. Dacă vă plac pastele cu mai mult sos, folosiți mai mulți avocado, e simplu.

Indicații:

Pastele se pun la fiert, conform instrucțiunilor de pe pachet. Puteți folosi paste integrale, rețeta va fi la fel de gustoasă.

Într-un blender se paseaza avocado. Se adaugă usturoiul și sucul de lămâie, în funcție de preferințe. Se pune sare și piper, după gust. Opțional, se poate adăuga o lingură de parmezan. Dacă vreți ca sosul de avocado să fie mai subțire și mai diluat, puteți adăuga puțină apă de unde au fiert pastele. Se mixează totul bine, până se obține un sos cremos și fin. La această pastă se adaugă roșiile tăiate mărunt și ceapa verde.

La final, se amestecă pastele fierte cu sosul de avocado.

Sfat: Din cauza faptului că avocado se oxidează destul de rapid după ce este tăiat, este indicat să serviți sosul imediat. Dacă vă mai rămâne sos, aceste se poate păstra o zi la frigider, într-un bol cu capac etanș.

Această rețetă de paste cu avocado este perfectă pentru zilele călduroase, fiind o rețetă light și aromată. Sper să vă placă această rețetă și să o pregătiți cu plăcere.

Share: