Rețetă gustoasă și sănătoasă: prăjitură brownie cu caramel sărat

Declar cu mâna pe inimă că îmi plac dulciurile. Încerc să le mănânc echilibrat, fără să întrec măsura, pentru că, în cazul în care nu știați, ceea ce mâncăm acum, se va vedea pe chipul și corpul nostru în 10 – 15 ani. Astfel, încerc să elimin din alimentația mea lucrurile care nu aduc niciun beneficiu sănătății: zahărul, glutenul, etc.

De obicei, atunci când am poftă de dulce, mănânc fructe. Ele fac parte din meniul meu zilnic. Însă, simt nevoia uneori să mănânc o prăjitură sau o înghețată. Nu este o tragedie, deoarece sunt atâtea variante sănătoase de dulciuri care nu au zahăr sau făină în componență, încât ne putem bucura de o prăjitură, fără probleme.

În general, îmi aleg rețete simple, ușoare, care se fac repede și nu necesită preparare termica. Reprezintă o variantă mai sănătoasă față de cele cu multe creme, sosuri, zahăr , gluten.  Și copiii se pot bucura de aceste dulciuri și le puteți găti împreună, fără a fi nevoie să folosească aragazul. Însă nu trebuie să uitați, totul trebuie consumat în cantități mai mici.

Am ales să vă arăt cum se prepara aceasta prajitura brownie cu caramel sărat, fără zahăr și gluten, nepreparată termic și foarte ușor de făcut acasă. O pot mânca cu ușurință și persoanele vegane.

Ingrediente:

  • 300 g curmale
  • 150 g semințe de floarea-soarelui
  • 150 g migdale
  • jumătate de linguriță de sare de mare
  • jumătate cană pudră de cacao ( varianta sănătoasă este cea organică, dar nu e obligatoriu )
  • lingură de unt de arahide
  • lingură de ulei de cocos

Mod de preparare:

Înainte de a începe să preparăm prăjitura brownie, punem curmalele la hidratat în apă pentru 20 – 30 minute. Dacă aveți deja niște curmale moi, nu mai necesită hidratare.

Adăugați curmalele în robotul de bucătărie, sarea și mixați până obțineți o pastă. Peste jumătatea de pastă obținută se adaugă semințele de floarea-soarelui, migdalele zdrobite, pudra de cacao și amestecați până va avea textura unui aluat. Recomand să amestecați cu mâinile, în cazul în care nu aveți un robot performant. În cazul în care aluatul iese prea tare, puteți să-l umeziți un pic cu apă.

Întindeți bine aluatul  într-o tavă care are o foaie de copt. Totul se dă la frigider.

Pasul următor pentru prajitura brownie: Folosim cealalata jumătate de pastă care a rezultat din curmale. O adăugăm în robotul de bucătărie, punem untul de arahide, un praf de sare, uleiul de cocos și mixăm până se omogenizează. Trebuie să rezulte un caramel omogen și ușor sărat.

Adăugați această cremă-caramel peste aluat, întindeți bine și presărați câteva migdale zdrobite.

Este recomandat ca desertul să stea la frigider 1h – 2h înainte de a fi tăiat și servit.

Va asigur că aceasta prajitura brownie cu caramel sarat se prepară repede și este foarte gustoasa.

Share: