Patul suprapus, economie de spatiu in camera copiilor

Daca si tu ai probleme in ceea ce priveste spatiul prea mic din casa ta, cel putin in camera copiilor, paturile suprapuse pot veni intotdeauna in ajutor, mai ales ca, de-a lungul anilor, o multime de proprietari si parinti au ajuns sa le numeasca salvatoare de spatiu. Paturile suprapuse sunt o imagine destul de comuna, insa cu putina creativitate, poti obtine un plus de dramatism in camera micutilor, economisind in acelasi timp si mai mult spatiu. Pana nu demult, paturile suprapuse erau de obicei asociate cu pensiuni si tabere de vara. Acum insa, au devenit obiecte de mobilier indispensabile in casele cu mai multi copii, indiferent ca au un design mai rustic sau unul mai rafinat.

Iata cateva paturi suprapuse cu design elegant, care vor transforma atat aspectul general, cat si functionalitatea camerei copiilor tai.

Modele personalizate, construite in perete

Daca in casa aveti copii mai mari, adolescenti maturi, un pat suprapus construit in perete functioneaza mai bine. Paturile sunt in mare parte destul de impodobite si personalizate, deoarece utilizatorii s-au maturizat deja si au ooarecare experienta de viata. Cand vine vorba de iluminat, lustrele cu iluminare nu prea puternica sunt optiunea potrivita, iar in cazul in care ai mai multe paturi suprapuse in incapere, ar trebui sa existe o delimitare astfel incat cei care impart acelasi spatiu sa aiba totusi un pic de intimitate. O schema de culori in verde lime si gri va aminti utilizatorilor paturilor suprapuse sa-si respecte reciproc spatiul.

Mini camere

Exista modele de paturi suprapuse care, in cursul proiectarii pentru fiecare copil din casa, devin chiar niste mini camere, create in camera existenta deja a copiilor. Exista locuri dejoaca sau birouri de lucru sub fiecare pat suprapus. In camerele cu tavane inalte, se pot monta paturi cu detalii elaborate si pot fi adaugate lumini de perete dedicate. Unele rafturi pot fi, de asemenea, adaugate dedesubt, pentru a crea spatii de depozitare in plus.

Design rustic

In cazul in care ai copii care prefera natura si aspectul rustic, poti lua in considerare un pat in pod, care ofera aceleasi facilitati, cu scari sigure si balustrade de protectie. Pentru a completa aspectul rustic de-a intregul, alege si pentru celelalte piese de mobilier aceeasi tema. In general, paturile ar trebui sa aiba o astfel de textura si design, incat sa se completeze cu tema camerei.

In ceea ce priveste economisirea de spatiu cu paturi suprapuse, modelele de inspiratie sunt nelimitate. Fie ca iti doresti un pat suprapus sau vrei sa creezi mai multe spatii, vei gasi intotdeauna solutia care sa se potriveasca tie si copiilor tai si care sa va inspire in a face decoruri minunate.

 

 

Share: