Cum se face sandwich vegetarian – reteta tramezzino vegetarian
Sandwich-urile sunt celebre in toata lumea si, totodata, delicioase fiind ideale pentru orice ocazie: picnic, gustare, bufet suedez sau o solutie simpla pentru o masa rapida. Sandwich-urile sunt un aliment foarte usor de pregatit si pentru ca se pot se pot face in diferite combinatii de ingrediente satisfac si gustul celor mai pretentiosi, acestea fiind ideale si pentru copii.
Astazi va propunem o reteta de sandwich vegetarian; este vorba de reteta de tramezzino vegetarian, o reteta italieneasca simpla, economica si gustoasa ce poate fi servita in orice moment al zilei.
Pentru 8 tramezzini vegetarieni avem nevoie de: paine feliata pentru sandwich 16 felii; 400gr de cascaval proaspat taiat felii ( cate 50gr/ sandwich); 640gr de rosii taiate felii ( 80gr/ sandwich); 1 salata verde; 8 oua medii fierte tari si taiate felii (1 ou/ sandwich); 240gr de catraveciori in otet taiati felii( 30gr/sandwich); 520gr de maioneza ( 65gr/tramezzino).
Ingredientele sunt aproximate, pentru sandwich-uri vegetariene mai light folositi o cantitate mai mica de oua, maioneza si cascaval.
Sa vedem, deci, cum se face tramezzino vegetarian:
Intindem maioneza pe toate feliile de paine, apoi pe cate una dintre cele doua felii de paine intrebuintate la un sandwich asezam cateva frunze de salata, cateva felii de rosii, cateva felii de castraveciori murati, continuam cu feliile de cascaval si mai punem o lingurita de maioneza pe care o intindem bine peste ingredientele asezate pana acum.
Peste acest strat de maioneza punem feliile de ou si acoperim cu cealalta felie de paine. Dupa ce am pregatit astfel toti tramezzini vegetarieni ii infasuram in folie transparenta si ii lasam sa se odihneasca in frigider pentru aproximativ o ora.
Cand timpul de „odihna” s-a terminat, se taie tramezzino in doua, pe diagonala, si se serveste. Pofta buna!