4 sfaturi istețe pentru tratarea răcelilor și gripelor de sezon în buget

Odată cu venirea sezonului rece, gripele și răcelile sunt din ce în ce mai puternice. La metrou, în autobuz, la locul de muncă, la grădiniță, șansele de a scăpa sunt foarte mici, mai ales dacă în decursul anului nu v-ați preocupat de întărirea sistemului imunitar.

Pastilele anti-răceală contribuie la ameliorarea simptomelor, însă aveți nevoie și de un ajutor natural, care să ajute întregul corp în lupta cu boala.

Dacă vrei să te simți bine cât mai repede, noi îți recomandăm să consumi alimente bogate în vitamine şi nutrienţi, să te relaxezi şi să te îmbraci adecvat. În plus, urmează cele 4 sfaturi istețe, pentru un sistem imunitar refăcut și un buget mic.

  1. Hidratează-te consumând cât mai multe ceaiuri, din plante românești, culese în timpul verii. Acestea au un rol benefic pentru calmarea durerilor în gât, iar, îndulcite cu miere, aduc o stare de bine și de relaxare.
  2. Alege unul dintre cele mai vechi și eficiente remedii: supa de pui. Aceasta conține sodiu, substanță ce are mai multe beneficii printre care eliberarea căilor respiratorii și calmarea durerilor.
  3. Băile fierbinți și băile de aburi sunt și ele remedii vechi și bine cunoscute pentru deblocarea căilor respiratorii.
  4. Odihna și relaxarea contribuie și ele la întărirea sistemului imunitar. Stresul reduce rezistenţa corpului tău la infecţii, astfel că o zi sau două de odihnă sunt obligatorii în tratamentul împotriva răcelilor.

Tratarea răcelii se poate realiza, deci, acasă, cu remedii tradiționale și a căror eficacitate a fost confirmată în timp. Desigur, recomandarea noastră este să consultați un medic de fiecare dată când vă confruntați cu probleme de sănătate și să urmați tratamentul indicat de acesta.

Share: