Short Preview: Ce insemna social trends si cine suntem?

Suntem in 2022 si online-ul ne acapareaza pe zi ce trece. De multe ori asteptand la o trecere de pietoni, vad unii cum uitandu-se in smartphone-ul lor dau sa traverseze fara sa se asigure si aproape se produce o tragedie.

Mai iau ei cate o injuratura, un claxon sau o tragere de maneca de la un coleg pieton si se trezesc, insa ce cautau pe smartphone? ce business le-a acaparat atentia?

Nu sunt sadic, empatizez cu cei care se gandeau la o nenorocire dar scopul discutiei de astazi este altul – De ce e acaparata lumea  pe internet? Cum poate un website/ aplicatie sa atraga atat de mult in mrejele lor incat sa uitam pana si de siguranta noastra personala?

Zicala “daca nu esti pe internet nu existi” tinde sa se adevereasca.

Cine esti tu de ne dai sfaturi?

Sunt Albert, IT’ist pe timp de zi si SEO’ist pe timp de noapte. Mai precis, ziua ajut oamenii sa isi rezolve problemele de IT iar noaptea testez metode de a influenta algoritmii motoarelor de cautare si a website-urilor pentru a aduce un business sau un concept in prim plan.

Au trecut 10 ani de la primul meu contact cu SEO (optimizare pentru motoarele de cautare) si inca descopar ceva nou in fiecare zi. Detin o suita de website-uri pe diferite domenii despre care nu stiu aproape nimic si totusi reusesc sa le aduc in primele pagini ale Google.

Un studiu pe care l-am citit recent spunea ca:

  • 60% din oameni dau click pe primul rezultat din Google
  • 30% din oameni pe rezultatul 2 si 3
  • 10%  exploreaza si restul rezultatelor

*Un cadavru il ascunzi cel mai bine in pagina 2 din Google

Cauze

Am ajuns sa fim foarte comozi, daca avem o problema cu masina, nu ne mai intrebam prietenii daca stiu un atelier auto bun, ci deschidem google si cautam ateliere auto.

Un exemplu concret, daca Costel si-a deschis o un atelier auto si presteaza servicii la cea mai inalta calitate si la preturile cele mai rezonabile dar website-ul lui este pe pozitia 7 la el vor ajunge poate 1-2% din oamenii care cauta servicii de genul.

Cei care sunt pe primul loc si primesc 70% din trafic dar care poate nu ofera servicii la acelasi standard cum face Costel o sa aiba tot timpul mai multi clienti. Ei sunt constienti ca prima pozitie in Google le va oferi mai multi clienti.

Cum au ajuns in prima pozitie te intrebi? Ei bine unii ajung natural, altii influenteaza motoarele de cautare cu link-uri de pe alte website-uri, altii se pricep de minune sa isi optimizeze continutul de pe site studiind ce cauta oamenii si cum cauta, iar altii pur si simplu platind servicii gen Google Adwords.

O sa urmeze o serie de articole unde o sa explic fiecare concept de mai sus si cum le poti aplica si tu gratuit sau cu un minim efort financiar. In zilele noastre nu este de ajuns sa iti creezi un website – aceasta este partea usoara, partea mai dificila este sa ajungi cu el la clienti iar acest aspect o sa il tratez in urmatoarele articole.

Care este viitorul site-ului?

Acesta fiind primul articol de pe acest website, te anunt ca vor exista 2 mari categorii SEO si Marketing care sa ajute sau sa ofere ideii de promovarea a business-urilor atat online cat si offline.

Nu scriu despre amundoua subiecte pentru ca asta ar insemna sa fiu un GURU al domeniilor, de partea de marketing se va ocupa Diana cea cu care am decis sa creez acest website, ea fiind specialist pe marketing.

Ne-am propus ca in viitor sa facem si audituri pe diverse business-uri, eu pe parte de optimizare pentru motoarele de cautare si Diana pe parte de marketing – poate oferim cateva ideii / concluzii la rece.

Tine aproape.

Share: