Cum sa devii Influencer pe Instagram 2022

In urma cu cativa ani, termenul de “influencer” era ca un mit, auzisei de el dar nu erai sigur de ce inseamna, astazi in 2022, este un adevarat business – la fel cum era si dropshippingul acum 5 ani-.

 Ce este un influencer?

Un Influencer este o persoana care sta in spatele lui cont de social media (Instagram/Facebook/Twitter/Pinterest) cu o audienta (followeri) de catve mii sau zeci de mii axata pe o anumita nisa, spre exemplu Fitness sau Digital Marketing.

De ce trebuie sa am followeri dintr-o anumita nisa/domeniu?

In 90$% din cazuri firmele care cauta sa isi promoveze produsele prin intermediul influencerilor, cauta conturi din domeniul lor. Un brand care vinde rochii de femei nu o sa te contacteze pentru promovare pe tine daca ai un cont despre fotbal spre exemplu.

Cum faci bani ca Influencer?

Odata ce ai peste cateva mii de followeri poti incepe sa faci bani pe internet postand pentru anumite branduri, testand produse sau scriind reviewuri pentru si despre acestia.

Unde gasesc aceste firme care platesc pentru promovare?

Sunt destul de multe platforme pe care poti sa te inscrii cu contul tau si pe care firmele/brandurile te vor contacta pentru promovare, un exemplu este shoutoutcart.com

Cati bani poti castiga ca Influencer?

Raspunsul este diferit in functie de cat de mare este audienta ta si domeniul/nisa pe care te axezi. Spre exemplu un account cu 20.000 de followeri pe Instagram vine un shoutout (shoutout= o postare in numele altcuiva pe accountul tau) la preturi intre 25$ si 150$. Diferenta de preturi o face nisa. Domeniile ca Fitness/Vegan/Health/Automotive/Fashion sunt la mare cautare si aici preturile sunt mai mari.

Care este cea mai buna platforma pentru a deveni un Influencer?

In 2022 majoritatea brandurile sunt axate pe Instagram – asa ca poti incepe cu Instagramul.

Cu adun atat de multi followeri pe Instagram?

Postand zilnic imagini de calitate si prin metoda follow-unfollow sau devenind viral. Metoda follow-unfollow inseamnaprin a da follow oamenilor din acea nisa pe care tu o targetezi si o parte din ei o sa iti de-a follow inapoi.

Cum gasesc oamenii care sunt interesati de nisa aleasa de mine?

Poti folosi site-uri ca https://evoig.com care te ajuta sa studiezi competitia si care iti spune ce tip de hashtaguri folosesc competitorii tai, la cati oameni dau ei follow zilnic, si cati followri strang ei in fiecare zi.

Dupa ce ai aceste date, ii poti copia – nu trebuie sa reinventezi roata, doar sa afli ce functioneaza si ce nu.

Trebuie sa am site?

Nu nu trebuie, dar daca doresti iti poti crea unul si poti vine si articole acestor branduri.

Concluzie

A deveni Influencer in 2022 nu este foarte greu, trebuie doar sa intelegi foarte bine cum functioneaza Instagramul, trebuie sa te hotarasti daca o sa folosesti tool-uri automate pentru promovare (gen Jarvee) sau faci munca manuala dar sigura si cum abordezi firmele/brandurile.

Daca ai nevoie de mai multe informatii, lasa-mi un comentari si incerc sa iti raspund cat de repede pot

Share: