Cum sa-ti adaugi site-ul in Wikipedia Gratuit

Sunt extrem de multe siteuri de companii sau pur si simplu bloggeri care nu inteleg valoarea unui link din Wikipedia.

Ce este Wikipedia?

Este o platforma informationala unde poti gasi resurse si informatii despre aproape orice domeniu dar si un istoric al acestora. Linkurile din Wikipedia sunt de tip NO-Follow. Ce inseamna acest lucru?

Inseamna ca el nu o sa-ti transfere sau nu o sa influenteze in nici un fel pozitia ta in google.  Insa tot Google spune ca “in general” link-urile de tip no-follow nu ajuta si nu influenteaza pozitia unui site in rezultate INSA,  nu este si cazul Wikipediei.

Rezultate

Acum aproximativ 2 luni am vrut sa testez daca link-urile din Wikipedia au vreo importanta pentru ca sunt no-follow, dar aveam vaga impresie ca cele venite din Wikipedia conteaza asa ca m-am pus pe teste.

  • Primul Site: a sarit 4 pozitii dupa nici o saptamana de la creare link-ului in Wikipedia
  • Al 2-lea Site: a urcat 11 pozitii in Google dupa creare backlinkului.

In tot acest timp nu am creat nici un fel de backlink, nu am mai urcat continut, nimic, de aici vine si concluzia mea – Link-urile din Wikipedia Conteaza!

Mai mult decat atat – un singur link mi-a adus 441 de vizite in decurs de 1 luna. Daca nu ar fi contat acest link pentru SERPS tot ar fi extrem de valoros pentru referalii pe care mi i-a trimis.

Bineinteles sunt mult mai multe metode prin care iti poti “procura” un link pe Wikipedia – asta in cazul in care este doar un blogger si nu vreo companie recunoscuta – pentru ca acestea isi creeaza pagina lor pe wikipedia – de obicei platesc “experti” care le cer intre 500 si 800 de euro pentru acest lucru.

Share: