Curatarea si intretinerea farurilor masinii

Restaurarea farurilor incetosate este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poti imbunantati la condusul zilnic al masinii. Fie ca alegi sa faci aceasta munca acasa, de unul singur, ajutat doar de un kit de curatatre, fie ca apelezi la specialisti pentru o curatare profesionala, farurile incetosate afecteaza proiectia luminii, aceasta fiind o problema majora de securitate. De fapt, lumina neclara a farurilor este o cauza majora accidentelor de circulatie pe timp de noapte.

Sunt numeroase metode prin care sa cureti si sa restaurezi farurile masinii tale. Diferenta dintre ele este data de durata dintre fiecare operatiune si urmatoarea. Curatarea farurilor nu este o operatiune care sa ridice prea multe probleme, insa necesita ceva timp si indemanare, precum si materialele necesare si potrivite tipului de faruri utilizate.

Sa incepem cu un necesar de materiale in cazul in care te hotarasti sa cureti sau sa restaurezi toate farurile: glaspapir de diferite duritati, un compus de lustruire, un produs de etansare a farurilor, banda albastra de delimitare, o sticla cu spray, un prosop de hartie sau carpe, un aplicator de curatat scamele.

Primul pas: sablarea. In primul rand, va trebui sa curatati farurile cu apa si sapun pentru a indeparta toate resturile de mizerie si impuritatile. Apoi, vei pune banda albastra de delimitare de jur imprejurul farurilor, protejand astfel vehiculul de orice accidente care s-ar putea produce in timpul sablarii. Poti incepe sa slefuiesti cu hartia de glaspapir, avand grija sa tineti farurile umede cu sticla cu spary umpluta cu apa. Frecati bine pana cand lentila farurilor arata limpede, fara pete, si nu exista mai mult galben. Continuati sablarea cu diferite duritati ale smirghelului, udand tot timpul farurile si indepartand praful format cu apa. Daca farurile tale nu sunt complet incetosate, atunci sablati cu grija portiunile afectate cu hartia de duritate mai mica. Poate ca nu o sa crezi, insa acestea sunt mai greu de reconditionat decat farurile oxidate complet. Pentru cele mai bune rezultate, frecati de la dreapta la stanga. La finalul operatiunii, farurile ar trebui sa arate curat si un pic neclar sau tulbure. Acest lucru este perfect normal.

Urmeaza lustruirea sau polizarea. Pentru asta trebuie sa folosesti un compus special din comert, solubil in apa, pe care il pulerizezi pe suprafata farului, avand insa grija sa nu arzi lentila si carpele din bumbac. Citeste instructiunile de utilizare inainte.

Ultimul pas este sigilarea. Cel mai important este ca farul sa fie uscat bine inante de aplicarea solutiei de sigilat, conform instructiunilor. Dupa sigilare, trebuie sa astepti cam 15 minute, apoi gata: farurile tale sunt ca noi!

 

Share: