Pizza delicioasa cu blat crocant

Unele retete din aluat pot fi facute in avans si depozitate in frigider pana cand ai nevoie sa-l folosesti. Crusta blatului copt depinde de cat de subtire intinzi foaia de aluat. Un aluat prea framantat va fi mai greu de modelat. Este important si sa-i dai timp aluatului sa se odihneasca, cum se spune, in timp ce-l intinzi. Toate aceste operatiuni pot dura mai mult timp, dar vei elimina astfel problemele cu ruperea si vei obtine un blat delicios si crocant.

Pentru variatii, incearca sa adaugi la framantatul aluatului oricare dintre urmatoarele ingrediente: usturoi prajit, ierburi proaspete tocate, prosciutto sau alta sunca tocata.

Sau, ai putea experimenta, de asemenea, un alt fel de aluat prin substituirea unei jumatati din cantitatea de faina de grau cu faina de gris, poti presara un pic de faina de porumb sau gris de pe partea de jos a aluatului sau direct in cuptorul de pizza atunci cand il dai la copt, pentru a da textura si o aroma frumoase.

In cazul in care, pur si simplu, nu ai timp pentru a face propriul aluat, nu te simti vinovat sa utilizezi una dintre variantele disponibile la scara larga in piata de semipreparate.

In orice caz, daca doresti ca aluatul tau de pizza sa fie crocant si delicios, exact asa cum trebuie, iata pasii de urmat:

  1. Trezeste-te cu 30 minute mai devreme si fa-ti singur aluatul. Cel din cutie de la congelator poate fi de ajutor la ananghie, insa aroma si prospetitimea crustei perfecte vine din amestecul de faina, apa si drojdie abia framantat. Lasa aluatul la frigider pana te intorci de la serviciu, iar pizza e gata cat ai clipi pentru o cina savuroasa.
  2. Cuptorul trebuie sa fie fierbinte, foarte fierbinte. Pizza adevarata se face la temperaturi foarte mari, de peste 400 de grade celsius. Iar acele margini crocante, de aur, maronii, pline de bule de aer, acelea se obtin cu temperaturi si mai ridicate, de aproape 500 de grade celsius. Este aceeasi reteta de pizza, iar in functie de temperatura de coacere poti obtine una cu aluat pufos sau una cu alut crocant, impanzit cu bule de aer. Dureaza cam 30 de minute pana cand cuptorul se incalzeste la aceasta temperatura. In acest timp, poti scoate aluatul din frigider sa ajunga la temperatura camerei, pregateste sosul si umplutura. Fiecare pizza nu va sta la cuptor mai mult de 5 maxim 7 minute.
  3. Ia-ti o piatra pentru pizza. Se gasesc in magazine, iar bucatarii o recomanda in locul tavilor obisnuite de pizza.
Share: