Un mod amuzant de a explica Marketingul

Probabil nici nu te-ai gandit ca tu in viata de zi cu zi aplici diferite tipuri de marketing in relatia cu cei din jurul tau. Pana la urma marketingul este stiinta si arta de a convinge prin care tu obti ceea ce iti este necesar si iti doresti.

M-am gandit ca poate exemple din situatii de zi cu zi te vor ajuta sa intelegi mai bine marketingul si cum este el aplicat.

Sper sa va fie la fel de usor sa intelegeti precum mi-a fost mie.

  1.  “Esti la un eveniment si te duci la persoana pe care o placi si ii zici: “Sunt un bucatar excelent. Casatoreste-te cu mine”. Asta inseamna marketingul direct.
  2. Esti la un eveniment si unul dintre prietenii tai se duce la persoana pe care o placi si ii spune aratand spre tine: “Prietenul meu este un bucatar excelent. Casatoreste-te cu el”. – Asta inseamna publicitate.
  3. Esti la un eveniment, e dragoste la prima vedere si reusesti sa ii iei numarul de telefon. Urmatoarea zi suni si ii zici: “Buna. Sunt un bucatar excelent. Casatoreste-te cu mine” – Asta inseamna telemarketing.
  4. Esti la un eveniment si zaresti persoana pe care o placi. Te asiguri ca arati bine, te aranjezi, te duci la ea, serviti ceva impreuna, conversati, te oferi sa achiti nota dupa care spui: “Ca veni vorba, sunt un bucatar excelent. Nu ai vrea sa te casatoresti cu mine?” – Asta inseamna relatii publice.
  5. Esti la un eveniment si o persoana placuta vine spre tine si iti spune: “Stiu ca esti un bucatar extrem de bun! Am vreo sansa sa te casatoresti cu mine?” – Asta inseamna recunoasterea brandului.
  6. Esti la un eveniment si te duci la persoana pe care o placi si ii zici: “Sunt un bucatar excelent. Casatoreste-te cu mine”. Cererea nu e acceptata si primesti o palma. – Asta inseamna feedback-ul din partea clientilor.
  7. Esti la un eveniment si te duci la persoana pe care o placi si ii zici: “Sunt un bucatar excelent. Casatoreste-te cu mine”. Ea isi cheama sotul sa ti-l prezinte. – Asta inseamna dezechilibru intre cerere si oferta.
  8. Esti in drum spre un eveniment si realizezi ca poate in casele pe langa care treci vei gasi pe cineva care sa te placa. Prin urmare te pui in mislocul strazii si incepi sa strigi cat poti de tare “Sunt un bucatar excelent.” – Asta inseamna junk email.

Esti la un eveniment si te duci la persoana pe care o placi si ii zici:“Sunt un bucatar excelent. Casatoreste-te cu mine” vine sotia ta – Asta inseamna restrictia de a intra pe piete noi.

In cazul in care ai gasit interesant acest articol iti recomand si “Marketing in mijloace de transport” in care am prezentat o idee ingenioasa ce se integreaza in stilul de viata al zilelor noastre

Share: