Rețetă sănătoasă: Bomboane Ferrero Rocher făcute în casă
Crăciunul se apropie cu păși repezi, iar noi tot refacem lista cu ingrediente și rețete una și una pentru masa de Crăciun și de Revelion.
Pe lângă cozonacii pufoși care sunt nelipsiți de pe masa de sărbători, știu că mulți dintre voi sunt în căutare de rețete de prăjituri delicioase și dulciuri dintre cele mai savuroase pentru a impresiona musafirii.
Ce ziceți dacă anul acesta îl vom aștepta pe Moș Crăciun cu dulciuri sănătoase, fără zahăr, preparate chiar de voi? Vă propun un desert sănătos, fără zahăr, fără grăsimi în exces și care se prepară extrem de rapid.
Sunt sigură că mulți dintre voi cunoașteți delicioasele bomboane Ferrero Rocher, învelite în ciocolată și alune. Pe lângă faptul că nu sunt considerate sănătoase, le găsiți și la un preț piperat în supermarket.
Nu-i bai! Bomboanele Ferrero Rocher făcute în casă sunt absolut delicioase la gust, asemănătoare cu cele originale și foarte arătoase. Nimic nu se compară cu un preparat făcut în casă.
Reteta bomboane Ferrero Rocher
Ingrediente:
- 150 g ciocolată neagră ( peste 70% cacao )
- 150 ml lapte de cocos
- 60 ml sirop de arțar ( sau agave )
- 1 linguriță de cafea instant ( sau un vârf de cuțit de sare, pentru a deveni intens gustul de ciocolată )
- 180 ml unt de arahide ( sau de alune, în funcție de preferințe )
- 150 g de alune mărunțite și ușor rumenite
- 15-20 de alune întregi ( în funcție de câte bomboane rezultă din compoziție )
- Esență de vanilie ( opțional )
- Reteta sanatoasa bomboane Ferrero Rocher Sursa foto:Lazycatkitchen.com
Mod de preparare:
Ciocolata neagră trebuie topită de preferință într-un cuptor sau la bain-marie ( baie de aburi ), astfel încât să atingă o temperatură uniformă. Pentru bain-marie, aveți nevoie de două cratițe de mărimi diferite, cât să între perfect una în cealaltă.
Cratița cea mare se pune direct pe foc cu puțină apă, iar cea mică se pune deasupra. Ciocolata se lasă să se topească încet și se amestecă constant, până devine omogenă.
În acest timp, adăugați laptele de cocos încălzit. În cazul în care folosiți cafea, o dizolvați în laptele de cocos cald. Treptat, adăugați untul de arahide și esența de vanilie.
După ce compoziția a devenit omogenă, luați-o de pe foc și lăsați-o la răcit peste noapte la temperatura camerei.
Acum este momentul să modelăm bomboanele. Luați cu lingurița compoziția în mână, faceți biluțe rotunde în interiorul cărora puneți câte o alună/ alună de pădure. Dați bila prin nucă sfărâmată și o așezați pe un platou sau o farfurie. Procedați așa cu fiecare până terminați compoziția.
În cazul în care doriți reteta unui alt desert sănătos pentru masa de Crăciun, vă recomandăm acest tort pufos de migdale și portocale.