Cat costa un “shoutout” pe Instagram? Bani cu Instagram.

Una din cele mai usoare metode de a face bani cu instagram este prin vanzarea de “shoutouts” , cum le spune in Engleza sau prin postari de promovare in Instagram.

Sa-ti creezi un cont pe instagram si sa strangi followeri nu este greu, cea mai folosita fiind metoda “follow/unfollow” prin care dai follow la 500 de oameni intr-o zi, spre exemplu din care 20-30% o sa de follow inapoi, apoi dupa cateva zile le dai unfollow si celor care te-au urmarit si tot asa – aceasta este o metoda clasica de a creste un cont de Instagram.

Ce tipuri de conturi/nise merg cel mai bine pe Instagram?

Din exerienta proprie conturile care sunt pe nisa de beauty/fashion/apparels/fitness merg cel mai bine, urmate de cele de animale (caini/pisici).

Sunt o multime de nise in care poti creste un cont si peste noapte devii “Influencer“, unele merg mai usor/rapid – exemplu fiind domeniile de mai sus sau mai grele pe digital marketing sau automotive, chestii futuriste.

Am deja un cont de Instagram, de cati followeri am nevoie pentru a vine promotii, postari sponsorizate – shoutouts?

Am facut un video care sa te ajute sa faci bani cu Instagram:

De la 5000 de followeri poti incepe sa vinzi postari sponsorizate, dar succes o sa ai abia cand ajungi undeva la 20.000 plus.

Unii filtreaza si vor doar 100.000 de followeri sau mai mult, insa daca ai un cont bun, nu trebuie sa ai atat de multi followeri.

Ce inseamna un cont bun? Numarul de followeri pe care un cont ii are nu reprezinta totul, pentru ca acesti followeri se si pot cumpara. Stiu site-uri unde cu 30$ poti cumpara 50.000 de followeri, dar acestia sunt boti, nu te ajuta cu nimic, poate doar la numar. Adevarata valoare vine din “Engagement” – mai exact, foarte important este cat de activi sunt followeri care ii ai, cat de multe like-uri primeste, cate comenturi si asa mai departe.

Foarte important este si continutulo pe care il postezi, daca doar copii poze de pe internet, si le postezi, nu o sa ajungi foarte departe, daca insa poti posta pozele tale, facute de tine, sau macar poze modificate de tine, atunci ai o sansa.

In cat timp pot creste un cont de Instagram?

Daca te tii de treaba, si intrii zilnic, postezi, dai follow/unfollow poti strange aproximativ 5000 de followeri pe luna in cazuri fericite, in realitate undeva la 2000-3000.

De retinut, cu cat contul este mai mare, cu atat creste mai repede. Adica daca ai un cont cu 30.000 de followeri o sa cresca cu mai mult de 2000-3000 de followeri noi pe luna. Cu cat ai mai multi followeri, cu atat strangi mai multe like-uri la postarile tale si devii viral in nisa ta sau pe anumite hashtaguri.

Cat pot castiga din vanzarea de postari sponsorizate? Pot face bani cu instagram?

Exista o formula care se aplica pana la un moment dat, mai exact cam 1$ per 1000 de followeri.

Daca ai 5000 de followeri o sa faci aproximativ 5-8 dolari per postare.

Daca ai 100.000 de followeri 100 de dolari +, 1 million de followeri 800-1000 dolari.

Unde pot vinde postari pe instagram/ shoutouts?

Sunt o multime de platforme ca:

  • https://shoutcart.com/
  • https://jumpfame.com/
  • https://www.buysellshoutouts.com/

Si multe altele – sfatul meu este sa te inscrii pe toate.

O sa vorbim in articole viitoare despre metode de a creste foarte repede si metode de automatizare a cresterii conturilor de instagram.

Daca ai intrebari, foloseste formularul de mai jos.

Share: