Doncafe Espresso Intense – o alegere potrivita

Doncafe Espresso Intense este un sortiment de cafea boabe cu un gust intens si o aroma bogata si este destinate atat operatorilor de vending cat si in HoReCa sau consumul casnic.

La fel ca multe alte branduri de cafea mass market si Doncafe are gama Professional din care face parte si sortimentul Espresso Intense.

Doncafe este un brand de cafea ce face parte din compania Strauss Coffee cunoscuta si pentru detinerea brandurilor Fort, Amigo, Elite Coffee, Ambasador etc.

De ce sa aleg Doncafe Espresso Intense?

Sortimentul de cafea Doncafe Espresso Intense face parte din gama Professional de la Doncafe si este destinate atat folosirii in automatele de vending cat si in domeniul HoReCa, acasa sau in spatiile de birouri.

Blendul Espresso Intense este unul ce ofera bauturilor un gust echilibrat, intens si aromat, cu boabe prajite special pentru a obtine un espresso cremos. Cu toate ca sunt prajite intens, boabele sunt perfecte si pentru bauturile ce contin lapte precum cappuccino, macchiato sau latte.

Cum stiu daca Doncafe Espresso Intense este o alegere buna?

De obicei, alegerea boabelor de cafea se face in functie de preferintele fiecaruia insa daca vreti sa cumparati o cafea boabe pentru birou sau pentru afacerea voastra cu aparate de vending, este ideal sa alegeti un sortiment ce contine atat Robusta cat si Arabica, precum este si Doncafe Espresso Intense.

Este indicat sa alegeti un blend cu amestec de Robusta si Arabica pentru ca astfel va putea fi pe placul tuturor clientilor – si a celor care doresc o bautura cu un continut ridicat de cofeina dar si pe placul celor care iubesc bauturile cu lapte (cappuccino/latte).

Doncafe Espresso Intense contine atat boabe de Robusta cat si boabe de cafea Arabica, atent selectionate pentru a obtine o bautura cu gust echilibrat, cu o aroma intensa si un aftertaste de lunga durata.

Doncafe Espresso Intense este o alegere potrivita atat pentru prepararea bauturilor de tip espresso/cafea lunga cat si pentru cappuccino/macchiato/latte/mocha deoarece este un blend echilibrat.

Unde gasesc Doncafe Espresso Intense?

Sortimentul de cafea boabe Doncafe Espresso Intense poate fi gasit online (nu stiu daca il gasiti in magazinele mari) insa eu l-am cumparat din magazinul coffeepoint.ro. Aici veti gasi si alte branduri de cafea, majoritatea din gama Professional, pentru a le testa atat acasa cat si la birou/in afacere.

Doncafe Cafea Boabe

Pretul unei pungi de cafea Doncafe Espresso Intense poate sa difere in functie de oferta actuala a magazinului insa de obicei variaza intre 25-30 lei pentru o punga de 1 kg de cafea boabe.

In cazul in care aveti o afacere cu automate de cafea vending sau doriti sa va deschideti una, recomand sa ii contactati pe cei de la coffeepoint.ro pentru ca va pot indruma si ajuta cu sfaturi in legatura cu alegerea celor mai bune produse pentru afacerea voastra.

Factori cheie in alegerea unei cafele boabe:

Chiar si alegerea unui sortiment de cafea boabe poate fi dificila mai ales daca vreti sa alegeti o cafea buna pentru birou sau pentru clientii vostri. Astfel, daca vreti sa faceti o alegere buna (pe langa Doncafe Espresso Intense) puteti tine cont de urmatorii factori:

  • Alege boabe proaspat prajite

Nu recomand sa alegeti cafea deja macinata sau cafea boabe de calitate inferioara, intens prajita pentru ca nu va avea aceeasi aroma si acelasi gust cum va avea o cafea proaspat prajita. Cel mai bine este sa rasniti cafeaua inainte de prepararea bauturii pentru ca astfel isi va mentine aroma si gustul.

Cu cat este mai proaspat prajita cafeaua cu atat mai bine pentru ca astfel vei obtine o bautura intensa si buna. De obicei, dupa 14 zile de la prajire, boabele de cafea incep sa-si piarda din intensitatea aromei.

  • Acorda atentie nivelului de prajire

Foarte multe sortimente de cafea au specificat pe ambalaj “espresso roasted” si asta inseamna ca boabele sunt special prajite pentru a obtine un espresso de calitate. Chiar daca sunt prajite pentru espresso, puteti obtine si un cappuccino foarte bun sau o cafea lunga.

Doncafe Boabe Prajite

Nu exista un standard de prajire al boabelor de cafea pentru espresso insa multe persoane spun ca boabele pentru espresso trebuie sa fie intens prajite. Eu as spune, mai degraba, ca un lucru care influenteaza foarte mult gustul unui espresso este gradul de macinare al boabelor. Pentru espressor, boabele trebuie macinate fin in timp ce pentru filtru boabele trebuie macinate mai grosier.

  • Amestec sau single origin?

Daca doriti sa preparati si bauturi ce contin si lapte atunci este ideal sa folositi un blend de cafea ce contine atat boabe de Robusta cat si boabe Arabica. In schimb, daca folositi doar pentru espresso/cafea lunga atunci trebuie sa alegeti un sortiment de cafea single origin – doar cu Robusta sau doar cu Arabica.

Cafeaua single origin inseamna ca boabele de cafea provin dintr-o singura regiune geografica si are un singur tip de boabe. O cafea blend precum este si Doncafe Espresso Intense (amestec) este obtinuta prin combinarea mai multor origini si de obicei, sortimentele acestea sunt prajite intens si sunt frecvent cumparate de catre clienti.

  • Alegerea originii boabelor de cafea

Daca doriti o cafea cu note de ciocolata, note dulci, caramelizate atunci trebuie sa alegeti cafea boabe cu origini din America Centrala si de Sud, unde se produce cafeaua Arabica.

In schimb, daca vreti sa incercati o cafea cu note fructate, complexe si echilibrate atunci puteti alege o cafea cu origini din Africa.

Gustul si notele din boabele de cafea sunt date atat de originea boabelor cat si de altitudinea la care este cultivata planta de cafea, solul, nivelul de precipitatii dar si alti factori regionali.

Share: