Espresso cu cafeaua Kopi Joss și Kopi Luwak autentica

Kopi Joss

Dacă sunteți iubitori de cafea, la momentul oportun, s-ar putea fiți tentați să plătiți fie pentru o ceașcă, fie pentru o pungă de Kopi Luwak, o sumă importantă de bani. Atenție, însă!

Feriți-vă de o cafea Kopi Luwak falsă. Cum ne dăm seama dacă această Kopi Luwak este autentică? În primul rând pentru această cafea nu există producție în masă, astfel încât poate fi cumpărată numai de la fermieri certificați. Întotdeauna trebuie să vină cu certificatul de autenticitate juridică și cel de inspecție de la guvernul indonezian, cu numele cumpărătorului menționat. Așadar, dacă aveți suspiciuni în privința cafelei, cereți vânzătorului să facă dovada provenienței ei. Gustul catifelat al Kopi Luwak, cu note de ciocolată și arome de caramel, dă un nou înțeles cafelei dar și un preț pe măsură, o ceașcă poate costa până la 50 de dolari.

Kopi înseamnă cafea în indoneziană, iar Luwak este o zibeta/civetă de palmier sălbatică din Asia. Civeta se cațără în copacii de cafea pentru a găsi cele mai bune fructe, le mănâncă, le digeră, iar în cele din urmă fermierii ridică excrementele către prelucrare. Sucurile gastrice din stomacul animalului dau cafelei aroma sa unică în lume. Din cauza modului în care boabele sunt procesate inițial, oferta este limitată la nivel mondial, ceea ce face ca prețul sa fie unul foarte ridicat, aproximativ $750 USD per kilogram.

boabe-de-cafea

Kopi Joss

Kopi Joss sau Coffee Joss, se prepară în stilul obișnuit din Java, cu cafea proaspăt măcinată, o linguriță de zahăr adăugat la o cană de cafea și apă fierbinte deasupra.

Ingredientul magic – cărbunele fierbinte – care se adaugă ulterior la brew. Carbunele are unele beneficii pentru sănătate, deoarece ajută la neutralizarea acidului din stomac. Încălzit la temperaturi de peste 250 ° C, cărbunele reduce toxinele și repară aroma cafelei. Cafeaua este surprinzător de bună și nu are gust de lemn sau de ars.

Pentru amatorii cafegii, lăsăm și rețeta:

  • Cafea proaspăt măcinată (Gayo Arabica coffee)
  • Apă Fierbinte
  • Zahăr granulat
  • Cărbune ( ars roșu) – cărbune de bambus de unică folosință

Recomandare bonus: Coffee Cabinet – o noua cafenea si cel mai savuros cappuccino

Coffee Cabinet si-a decorat frumos interiorul, a facut cea mai riguroasa selectie de cafea, a importat ceai englezesc si ingrediente pe masura, a recrutat cei mai priceputi preparatori si si-a deschis portile pentru public.

Coffee Cabinet este “un loc tihnit, cu parfum aristocrat de cafea si respect pentru tabieturile fine. Clientii nostri sunt invitati la rasfat in jurul unei cafele aromate, la o sueta insotita de ceai englezesc si la bucuria de a descoperi deliciile pe care le preparam cu migala.”

macinare-boabe-cafea

Cafeneaua are un aer clasic, intretinut din atentia la detalii, are peretii imbracati in tapet fin si imbogatiti cu expozitie de desene. Fiecare dintre incaperi gazduieste canapele si fotolii comode astfel incat oaspetii sa zaboveasca cu drag in jurul bunatatilor pe care le aleg. Lampadarele din cristal adauga o nota suplimentara de atmosfera “british”, iar draperiile grele strajuiesc ferestrele de la strada atat cat sa ofere acea intimitate pe care o cauta bautorii pasionati de cafea.

Meniul Coffee Cabinet este bogat in specialitati de cafea, include croissante pufoase pentru mic dejun si sandwichuri delicioase pentru pranzul clientilor pragmatici. Tot in meniu, pentru serile lungi de vara, se gasesc cocktailuri mestesugite, salate pentru clientii preocupati de nutritie sanatoasa si bauturi fine pentru a insoti conversatiile lungi.
La Coffee Cabinet se fumeaza, dar in egala masura sunt ocrotiti, in spatiu separat, nefumatorii.

La Coffee Cabinet se ofera in exclusivitate bautura cu acelasi nume, un cocktail nealcoolic pe baza de frappe, cafeaua la ibric se serveste cu un accesoriu aristocrat din partea casei: dulceata de visine, iar clientii pot alege pentru lectura ziarele fiecarei zile, reviste glossy pentru barbati si femei, precum si carti semnate de autori plasati in topurile de vanzari ale editurilor romanesti. Solitarii se pot bucura de mese retrase si acces liber la internet wireless.

“Am evadat din zonele de fitze, caci conceptul de rafinament exclude aglomeratia eterogena.”

Share: