7 idei originale de economisire

Toată lumea își dorește să economisească, fie pentru un proiect special, fie pentru o achiziție de valoare mare, fie pentru pensie. Însă multe persoane asociază ideea de economisire cu cea de austeritate și de pierdere sau se gândesc că acest proces necesită multe resurse financiare. Insă economisirea ține, mai degrabă, de obișnuință.

Vă prezentăm mai jos câteva idei de economisire care nu implică sume mari și sunt ușor de implementat.

  1. Economisiți 1 leu pe zi. Nu este o sumă mare, iar faptul că veți face acest lucru zilnic, vă ajută la crearea unui obicei.
  2. Răsplătiți-vă obiceiurile sănătoase. În loc să vă creați o pușculiță în care să depuneți bani ca amendă pentru fiecare înjurătură rostită sau pentru fiecare abatere de la un plan stabilit, de ce nu vă răsplătiți atunci când vă respectați planul? Dacă vă luați mâncare la pachet o săptămână, în loc să comandați, puneți în pusculiță orice sumă de bani doriți. Veți fi mai dornici să vă recompensați pentru comportamentul corect, mai ales când știți că fondul de economii crește.
  3. Spălați-vă banii (metaforic vorbind). De fiecare dată când spălați rufe, puneți 2 lei într-o pușculiță. Veți fi surprinși de cât de repede se adună sumele.
  4. Colectați mărunțișul. În fiecare seară scoate-ți mărunțișul din portofel/buzunare și puneți-l într-un borcan. După câteva luni, puneți-l la bancă.
  5. Rotunjiți sumele. Când aveți plăți de făcut și nu sunt sume fixe, notați diferența până la următoarea sumă. La final de lună, adunați toate aceste diferențe de la plățile pe care le-ați făcut și depuneți totalul rezultat în pușculiță.
  6. Depuneți la bancă economiile din cupoanele de reduceri. Ați economisit la cumpărături bani din cupoane de reducere? Foarte bine, doar că nu e cu adevărat o economie dacă nu puneți banii deoparte.
  7. Economisiți din ce-a rămas. Cu o zi înainte de salariu, verificați câți bani v-au rămas. Puneți o parte din această sumă sau chiar toată suma în economii.

Un leu economisit azi, înseamnă mai mult decât un leu economisit mâine. Orice variantă alegeți pentru a începe să economisiți, începeți de astăzi.

Share: