Aplicații de gestionare a banilor. Ce sunt și cum se pot utiliza?

Cu toții ne întrebăm la final de lună pe ce am cheltuit salariul. Privind în urmă, ne amintim doar cheltuielile mari și uităm de lucrurile mici pe care le cumpărăm în fiecare zi și care, adunate, costă destul de mult.

Probabil ai încercat de mai multe ori să îți faci o listă cu cheltuieli, dar îți ocupa prea mult timp. Din fericire, trăim într-o eră a tehnologiei, iar informaticienii s-au gândit și la gestionarea finanțelor realizând mai multe aplicații pentru telefonul mobil precum Money Lover, My Wallet, CashControl, Mint și altele.

De ce să folosești o aplicație de gestionare a banilor?

  • Toate cheltuielile vor fi monitorizare. Dacă vrei să devii un consumator responsabil care cheltuie banii în mod isteț, instalează-ți o aplicație de gestionare a finanțelor, iar de fiecare dată când vii de la cumpărături, adaugă suma cheltuită. La începutul fiecărei luni adaugă toate veniturile, iar aplicația îți va arăta mereu de câți bani dispui. În acest fel îți dai seama cât ai cheltuit în plus și pe ce anume.
  • Cheltuielile tale vor fi organizate pe categorii. Astfel, la finalul lunii îți vei da seama ce te-a costat cel mai mult: mâncarea sau cheltuielile casei. De asemenea, îți poți personaliza categoriile în funcție de nevoile tale. Mai mult, o astfel de aplicație are grijă să nu uiți să îți adaugi zilnic cheltuielile. Vei primi o notificare pentru a-ți reaminti să îți realizezi raportul fiecărei zile.
  • Grijă la împrumuturi. Uneori este posibil să împrumuți bani de la prieteni sau să oferi tu un împrumut cuiva. Și de această dată, aplicația financiară vine în ajutorul tău. Există opțiunea de împrumut cu mențiunea persoanei de la care ai luat banii sau căreia i-ai dat. Și în acest caz vei primi notificări legate de respectivul împrumut. Dacă vrei să fii și mai organizat îți poți seta remindere pentru plata facturilor. Astfel, vei evita întârzierile și penalizările.

S-a dovedit științific că persoanele care realizează o evidență a cheltuielilor reușesc să economisească mult mai ușor. Folosind o astfel de aplicație economisești mult timp și nu mai este nevoie să stai la finalul lunii să îți calculezi cheltuielile. Aplicația va realiza totul în mod automat și îți va spune în orice moment care este situația cheltuielilor tale.

Share: