6 sfaturi istețe pentru distracție în oraș.. în buget

Vacanța la mare sau la munte este pentru mulți dintre români un lux, aceștia petrecându-și cea mai mare parte a concediului în oraș. Mai mult de 4 milioane de români nu au ajuns niciodată la Marea Neagră, iar peste jumătate din populaţie nu a fost pe litoralul românesc în ultimii zece ani, susține un studiu IRES.

Dacă nu veți merge anul acesta în concediu, puteţi alege ieșirile cu prietenii în oraș. Dar cum puteți să vă distrați fără ca bugetul să vă fie afectat? Nimic mai simplu:

  1. Alegeți bicicleta ca mijloc de transport

Dacă distanța dintre locuință și locul de întâlnire cu prietenii este rezonabilă, în locul achitării taxei de călătorie pentru transportul în comun sau a benzinei puteți alege bicicleta. Astfel economisiți banii nu doar pentru transport, ci și pentru sala de sport, aceștia putând fi redistribuiți către bugetul destinat distracției.

  1. Mergeţi la picnic în parc alături de prieteni

Bucurați-vă de vremea frumoasă și alegeți să vă petreceți timpul în natură. Dacă o masă la restaurant presupune cheltuieli importante, pentru un picnic în parc aveți nevoie doar de câteva sandwich-uri, fructe și de o pătură. Invitați-vă și prietenii!

  1. Cinematograful gratuit în aer liber

Una dintre cele mai agreabile modalități de a-ți petrece seara este vizionând un film. Vara aceasta puteți să alegeți unul dintre cinematografele în aer liber din capitală. Bugetul va avea de câștigat deoarece intrarea este gratuită. Pentru a scăpa de tentația pungilor de popcorn și a răcoritoarelor, aduceți cu dumneavoastră fructe de sezon.

  1. Vizitați muzeele renumite ale capitalei

Chiar dacă cele mai multe dintre acestea cer o taxă de vizitare, există o zi specială în fiecare lună în care pot fi vizitate gratuit. De exemplu, pentru a admira gratuit Muzeul Național de Artă al României alegeți prima miercuri a fiecărei luni. Puteți afla care este ziua gratuită în cazul fiecărui muzeu accesând site-urile oficiale.

  1. Audiați concertele gratuite din parcuri sau centrul oraşului

Odată cu vacanța, orașul devine din ce în ce mai animat, iar concertele pentru toate gusturile pot fi audiate gratuit fie în cadrul zilelor dedicate (Ziua Orașului etc), fie în cadrul unor proiecte culturale.

  1. Provocăți-vă prietenii la o seară de board games

Din ce în ce mai populare, board games (Dixit, Carcassone) sunt o modalitate plăcută și antrenantă de a-ți petrece seara. Puteți realiza competiții și chiar campionate cu mici premii realizate manual pentru cei mai pricepuți dintre dumneavoastră.

Există, deci, multe activități de care ne putem bucura fără a avea nevoie de mulți bani, iar unele dintre acestea pot garanta și o distracție pe cinste, fără să vă afecteze bugetul.

Share: