6 metode simple ce transformă cardul de credit într-un aliat

Cercetările și studiile mai multor specialiști demonstrează că pentru unele persoane este mai ușor să cheltuiască banii virtuali decât pe cei în numerar, pentru că astfel nu mai țin evidența cheltuielilor.

De cele mai multe ori aceștia se pun în situația de a depăși cu mult limita de credit. Apoi când se văd nevoiți să restituie banii, apelează la cea mai simplă și cunoscută soluție: iau un împrumut.

Dacă și dumneavoastră ați folosit cardul excesiv în vacanța ce abia a trecut, iar acasă ați realizat că v-ați adâncit și mai mult în datorii, nu vă faceți griji. Cardul de credit poate deveni, dintr-un inamic, cel mai bun aliat al dumneavoastră dacă urmați câteva sfaturi simple.

  1. Nu faceți un alt împrumut

Cel mai important sfat este acela de a nu vă afunda și mai mult în datorii! Nu luați un alt împrumut pentru a plăti cheltuielile deja efectuate. Găsiți soluții pentru a achita datoria prin alte mijloace.

  1. Elaborați un plan de rambursare a tuturor datoriilor

Începeți cu împrumuturile cele mai mici. Achitându-le pe acestea veți deveni tot mai motivat să le achitați și pe celelalte. În cazul în care valorile sunt apropiate, achitați-l în primul rând pe cel cu dobânda cea mai mare.

  1. Nu scoateți numerar de la ATM-uri

Dacă folosiți în continuare cardul de credit, aveți grijă să nu scoateți numerar de la ATM-uri și mai ales, de la ATM-urile altor bănci. Veți plăti comisioane mari.

  1. Adoptați un stil de viață conform situației financiare

Nu mai mâncați în oraș la fel de des sau renunțați pentru o vreme la vacanțele lungi, achiziționând doar ceea ce este necesar. Pregătiți un buget detaliat cu toate cheltuielile dintr-o lună și economisiți oricât de puțin în fiecare lună.

  1. Colaborați cu întreaga familie

Întreaga familie trebuie să fie implicată în procesul de economisire pentru rezultate cu adevărat vizibile deoarece orice plan de economii este inutil în cazul în care familia nu va ajută, atât financiar, cât și psihic.

  1. Negociați cu banca

Puteți să eșalonați datoria de pe cardul de credit sau să cereți o refinanțare. Un astfel de împrumut vă permite să rambursați toate împrumuturile și să aveți o singură rată, posibil chiar mai mică decât valoarea totală a creditelor anterioare.

Înțelegerea și utilizarea corectă a cardurilor de credit este vitală pentru a nu vă afla în situația de a fi supraîndatorați. Alegeți le folosiți doar când contextul vă impune acest lucru și niciodată pentru cumpărăturile de zi cu zi sau pentru alte achiziții facile.

Share: