4 sfaturi practice pentru a obține un loc de muncă în noul anotimp

Finalul lunii aprilie dă startul unor oportunități importante atât în cazul angajatorilor, ce încep în această perioadă recrutările pentru poziții sezoniere, dar mai ales în cazul celor care își doresc să găsească un loc de muncă sau să își schimbe domeniul de activitate.

În plus, locurile de muncă de sezon vin cu o serie de beneficii precum: sunt o sursă excelentă de a îmbunătăți bugetul familiei, reprezintă o șansă de a câștiga experiență și de a adăuga în CV noi abilități și cunoștințe.

Fie că este vorba de România sau străinătate, de orașul în care locuiți, la munte sau la mare, acest sezon dă startul angajărilor mai ales în domeniul HoReCa, deoarece restaurantele, hotelurile, dar și companiile din retail au nevoie de un număr mai mare de angajați în această perioadă.

Astfel, puteți găsi joburi precum cele de casieri sau ospătari, dar și cameriste, recepționeri, agenți de turism, ghizi, promoteri.

Cum pot fi accesate aceste locuri de muncă? Urmând cele 4 sfaturi practice de mai jos:

  1. Pregătiți-vă din timp cu cel puțin 2 luni înainte de perioada în care vreți efectiv să începeți să munciți, nu lăsați căutările pe ultima sută de metri. Rubrica de anunțuri din ziare locale sau regionale nu trebuie ratată în nicio zi, de asemenea anunțați-vă prieteni și cunoștințele că vă doriți un loc de muncă sezonier. Oportunitățile pot apărea de oriunde.
  2. Creați-vă conturi pe site-urile specializate. De cele mai multe ori acestea vă vor ajută să vă faceți un CV cât mai potrivit și să filtrați anunțurile conform intereselor dumneavoastră.
  3. În această perioadă, angajatorii vor primi extrem de multe CV-uri și cereri de angajare, așa că trebuie să vă asigurați că ieșiți în evidență. Indiferent dacă aplicați pentru un job online sau mergeți direct către sediul angajatorului, fiți mereu pregătiți. Câștigarea unui loc de muncă presupune un CV complet și explicit, care să vă evidențieze aptitudinile, experiența și competențele. Același criteriu se aplică și în cazul ofertelor care presupun completarea unui formular online.
  4. Dacă vă doriți un loc de muncă în străinătate, alegeți o agenție de recrutări cu experiență, despre care aveți mai multe informații sau recomandări. Angajații acestor agenții se vor ocupă să vă găsească cele mai potrivite locuri de muncă, în domenii de interes pentru dumneavoastră.

Un loc de muncă sezonier înseamnă cea mai bună ocazie de a vă bucura de zilele frumoase de vară fără însă a le irosi. O sursă de venit în plus, șansa de a vă putea achita datoriile mai rapid sau de a face economii – joburile de vară de la munte sau de la mare sunt extrem de dorite. Pregătiți-vă de o schimbare și începeți chiar azi să vă căutați job-ul potrivit!

Share: