Evolutia sociala este legata in mod direct in acest moment de evolutia tehnologiei iar acest lucru se poate vedea cu ochiul liber mergand pe strada si observand tot mai multi oameni care sunt conectati la dispozitivele lor inteligente. Faptul ca atat tinerii cat si cei mai in varsta isi petrec din ce in ce mai mult timp in mediul online nu mai este strain nimanui iar asta face ca si promovarea unui bun sau serviciu sa fie realizata functie de acest lucru. Daca ne referim strict la marketing atunci cu siguranta putem vorbi astazi mai de graba despre un marketing online, modern decat despre unul clasic.

Activitatea de marketing

Trebuie sa definim sau sa delimitam putin activitatea de marketing pentru a nu fi confundata cu alte strategii de publicitate sau de reclama cum ar fi cea de branding. Marketingul este strategia sau activitatea care are ca si scop promovarea unui bun sau serviciu si care mizeaza foarte mult pe atragerea de noi clienti. Acesta indiferent daca este vorba despre marketing online sau clasic se foloseste cu precadere de comparatia acestora bunuri sau servicii cu unele asemanatoare si denigrarea lor sau sustinerea celor proprii in detrimentul altora.

Retele sociale

mediu-de-afaceriDaca este sa privim insa evolutia conceptului de marketing acesta era pana nu demult desfasurat cu ajutorul unor pliante sau a unor materiale publicitare. Strategiile de marketing avea in prim plan reclamele sau calupurile publicitare desfasurate la radio, la TV sau poate prezenta unor reclame in presa scrisa. Daca ne referim la unele produse de uz exista si posibilitatea prin care aceste produse erau testate si comparate cu altele in locuri destinate acestui lucru. Revenind la marketingul online acesta este cu precadere desfasurat prin intermediul internetului si a mijloacelor pe care acesta le ofera. Primul mod de desfasurare a marketingului online sunt retelele sociale cum este cazul facebook sau twiter dar si alte platforme de socializare folosite de tineri si nu numai.

Un alt mod prin care se pot promova diverse produse, servicii sau bunuri este cu ajutorul platformei youtube iar acesta s-a dovedit de foarte multe ori mult mai avantajos in cadrul campaniilor de marketing online decat alte platforme. Ceea ce nu s-a schimbat insa in tot ce priveste marketingul fie ca este vorba despre cel clasic fie ca este vorba despre marketing online este calitatea pe care ar trebui sa se bazeze in toate situatiile. Aceasta calitate trebuie sa fie una la un nivel destul de ridicat indiferent daca este vorba despre unele produse sau daca este vorba despre unele servicii oferite. Daca insa este vorba despre un brand atunci cu siguranta lucrurile vor sta in avantajul vostru iar prin brand este vorba despre ceva care va face ca sa beneficiati de un numar cat mai mare de clienti fideli.

Share: