4 motive pentru a nu împrumuta bani de sărbători

Este acea perioadă a anului în care mirosul de măr și scorțișoară, orașele împodobite cu decorațiuni și forfota din magazine anunță un singur lucru: vin sărbătorile!

Dacă banii nu constituie o problemă sau ați reușit să economisiți întregul an, atunci puteți răsufla ușurați. Dacă, însă, bugetul de sărbători este mic, există câteva capcane de care trebuie să vă feriți.

În primul rând, știm cât poate fi de tentant să vă finanțați cumpărăturile folosind cardul de credit sau să vă faceți carduri speciale de cumpărături de la anumite magazine, crezând că așa veți beneficia de reduceri la produsele pe care nu vă permiteți să le plătiți cash. Nimic mai greșit. Aceste plăți vă vor dezechilibra bugetul la începutul noului an.

Astfel, dacă veți împrumuta bani, veți cheltui mai mult pe cadouri decât dacă v-ați limita la banii pe care îi aveați disponibili. În plus, atunci când împrumutați bani, aceștia trebuie rambursați cu dobândă, deci veți plăti mai mult decât prețul de achiziție al produselor.

Mai mult, creditul creează obiceiuri nesănătoase și așteptări nerealiste. Dacă în acest an luați un credit de sărbători, creați un precedent de obiceiuri, comportamente și așteptări nesănătoase pentru următorii ani.

Unul dintre cele mai importante motive pentru a nu împrumuta bani de sărbători rămâne unul psihologic: banii împrumutați strică o parte din bucuria momentului.

Dacă veți folosi bani împrumutați pentru a cumpăra cadouri scumpe pentru copii și familie, aceștia vor fi fericiti când își vor deschide pachetele. Însă, în timp ce le veți vedea fericirea, bucuria dumneavoastră va fi umbrită de datoria care vă apasă.

Chiar dacă vi se pare că banii pe care îi aveți nu le vor oferi celor dragi un Crăciun așa de bogat pe cat îl merită, gândiți-vă că vă va fi mai greu în lunile următoare când va trebui să rambursați creditul. În plus, sunt numeroase modalități de a petrece sărbători frumoase cu buget redus.

Share: