Sărbători fără datorii. 8 reguli de care să țineți cont atunci când vă pregătiți de sărbători
Cumpărați în avans și comparați prețurile – sunt câteva reguli de care să țineți cont atunci când vă pregătiți pentru sărbători în acest an. Doar în acest fel puteți evita datoriile în perioada sărbătorilor.
Conform unui sondaj din 2016, românii au alocat pentru cadourile de Crăciun un buget între 100 si 500 lei pentru fiecare membru al familiei.
Vă prezentăm 8 reguli de care să țineți cont atunci când vă pregătiți pentru sărbători
- Nu lăsați cumpărăturile pentru ultimul moment
Cele mai eficiente cumpărături trebuie făcute în avans. Însă, deși majoritatea cunoaștem acest lucru, puțini îl și respectăm. De cele mai multe ori, magazinele sunt foarte pline, mai ales, în zilele de dinaintea sărbătorilor.
- Comparați ofertele
Înainte de a merge la cumpărături, comparați ofertele de la mai multe magazine, pentru a găsi cele mai bune prețuri. Puteți folosi aplicații speciale pentru a vedea prețurile magazinelor sau pliantele trimise de acestea.
- Cumpărături on-line
Cea mai rapidă, eficientă și ieftină metodă pentru cumpărături este cea on-line. Și în acest caz, vă recomandăm să faceți cumpărăturile în avans pentru că în zilele dinaintea sărbătorilor, curierii vor fi foarte aglomerați.
- Cadouri rezonabile
Atunci când este vorba despre cadourile pentru cei dragi, tindem să fim generoși, deseori cumpărând lucruri care ne depășesc posibilitățile financiare. Chiar dacă nu ne cresc veniturile și avem un plan financiar de respectat, mai ales de sărbători, suntem mai predispuși la cheltuieli mai mari. Dacă nu câștigați mai mult, însă vă doriți excursii și cadouri scumpe, orice cheltuială în plus ar trebuie să fie un semnal de alarmă.
- Păstrați bonurile de la cumpărături
Deși faceți tot posibilul, se întâmplă să oferiți cadou obiecte vestimentare mai mici sau mai mari. În astfel de cazuri, este foarte util să păstrați bonul de la cumpărături. Datorită lui puteți returna sau schimba produsele.
- Curățenie în casă
Înainte de sărbători dorim să modificăm și interiorul locuinței noastre. Fie cumpărăm obiecte de decorațiuni, în cel mai fericit caz, fie obiecte de mobilier. Înainte de a merge la cumpărături pentru obiecte pentru casă, faceți curățenie generală în locuință, aruncați sau donați ornamentele de care v-ați plictisit, schimbați aranjarea mobilei și, de-abia după aceea, dacă mai simțiți nevoia unei schimbări, căutați decorațiuni mici.
- Becuri economice
De Sărbători, la majoritatea locuințelor vedem o mulțime de decorațiuni luminoase. Acestea sunt standard pentru Crăciun și Revelion. Atunci când primiți factura la energie electrică, farmecul acestor decorațiuni dispare. Regândiți-vă decorațiunile pe care le alegeți și optați pentru variante mai economice în privința consumului de electricitate.
- Nu exagerați cu cadourile
Gândiți-vă că sărbătorile durează doar câteva zile, nu merită să suportați consecințele cheltuielilor exagerate luni întregi. Până la urmă Crăciunul este o sărbătoare spirituală. Țineți cont de asta.