5 activități în buget pentru o vacanță de vară reușită

Odată cu venirea vacanței de vară, părinții se confruntă cu o situație problematică, aceea de a le oferi celor mici activități și metode de calitate pentru a-și petrece timpul liber, însă fără a afecta bugetul lunar.

Desigur, achiziționarea unei console cu jocuri sau permisiunea de a se uita la desene animate sau seriale întreaga zi pot fi cele mai ușoare alternative, însă timpul petrecut cu astfel de activități nu este unul de calitate. De ce să nu încurajați creativitatea prin câteva metode simple și în buget?

  1. Lectura. Pentru pasionații de lectură, biblioteca locală sau județeană este salvarea – cele mai bune cărți selecționate de oameni specializați, pentru un preț extrem de mic. Dacă nu citesc des, încurajați-i oricum. Există modalități de a promova lectura – de exemplu, alegeți o carte despre experimente științifice de bază, ce se pot face chiar și acasă și promiteți-le că le veți pune în practică pe cele mai simple dintre ele.
  2. Descoperiți un nou hobby. Ce îl pasionează pe cel mic? Ce îi trezește interesul? Răspunsul la această întrebare constituie un punct de plecare pentru a găsi un hobby sau un proiect ce îl vor ține ocupat întreaga vară. Cheia este să testați diferite idei până când o veți găsi pe cea mai bună. De la înfrumusețarea ghivecelor pentru plantele din balcon la diverse construcții din piese de lego, acesta este un moment special pe care îl puteți petrece împreună. În plus, îl va învața ce înseamnă răbdarea și creativitatea, toate în timp ce se distrează.
  3. Redescoperiți orașul. Cele mai multe orașe găzduiesc evenimente interesante pe tot parcursul anului, dar vremea frumoasă a verii aduce aceste activități în prim plan. Căutați online un calendar sau o listă a evenimentelor care se întâmplă în oraș și în jurul zonei unde locuiți și cu siguranță veți găsi o serie de evenimente pentru copii: sărbători naționale, carnavaluri și târguri, mini-maratoane sau plimbări tematice cu bicicleta și multe altele.
  4. Voluntariatul. Din ce în ce mai mulți adolescenți se implică în activități de voluntariat, fie că se implică în organizarea unor festivaluri, plantează flori într-un parc local sau petrec timp cu persoane cu dizabilități. Iar beneficiile sunt enorme. Voluntariatul îi învață despre compasiune, empatie, toleranță, recunoștință și responsabilitate comunitară. Mai mult, tinerii care se implică în astfel de acțiuni sunt predispuși să continue să facă acest lucru atunci când devin adulți.
  5. Un lucru nou în fiecare săptămână. Provocarea acestei vacanțe poate să fie ca tinerii membri ai familiei să învețe să facă bine un lucru nou în fiecare săptămână. În funcție de vârstă, poate fi vorba de a învăța cum să prepare un fel principal de mâncare, cum să facă patul sau să se încheie la șireturi.

A vă ține copiii ocupați în timpul vacanței de vară poate presupune un efort, însă odată ce le stimulați creativitatea și le oferiți un context prielnic în care aceasta să se manifeste, nimic nu îi va opri din a-și găsi propriile opțiuni de divertisment.

Activitățile de calitate le vor dezvolta gândirea critică și abilitățile creative, extrem de necesare pentru ca ei să devină adulți responsabili, echilibrați și de succes

Share: