6 rezoluții de Anul Nou care vă vor ajuta să scăpați de datorii

Anul Nou este cel mai bun moment în care putem analiza activitățile din lunile ce au trecut, în care ne bucurăm de toate realizările de peste an, dar și în care vedem ce am putea remedia pentru ca viața noastră să fie mai bună.

Bugetele sunt o parte importantă a vieții noastre, de aceea vă propunem să faceți o analiză corectă a anului 2016: ați rămas cu datorii, credite și împrumuturi? Ați economisit cât v-ați dorit?

Indiferent de răspuns, noi credem că un an nou înseamnă o nouă șansă pentru a avea un buget isteț și v-am pregătit câteva propuneri de rezoluții care vă vor ajuta să vă echilibrați viața financiară.

  1. Puneți cheltuielile la dietă. Blugii preferați la preț întreg sau la reduceri? Sucuri răcoritoare și fast-food sau un prânz delicios pregătit acasă? Puneți cheltuielile la dietă și veți face alegeri financiare eficiente în fiecare lună.
  2. Întocmiți-vă un buget lunar și respectați-l. Un buget isteț vă va permite să vă prioritizați resursele și să faceți un pas important în schimbarea comportamentului de cumpărare.
  3. Setați-vă obiective realiste pentru acest an; o schimbare mică poate însemna mai mult decât una neîndeplinită. Alegeți rezoluții obiective și întocmiți un plan clar pentru a le îndeplini.
  4. Țineți evidența tuturor cheltuielilor. O listă a cheltuielilor bine întocmită vă va ajuta să nu faceți achiziții de care nu aveți neapărat nevoie și să vă prioritizați resursele.
  5. Începeți un program de economisire, obișnuiți-vă să faceți acest lucru în fiecare lună. Fie că alegeți să puneți în pușculiță o sumă mică săptămânal sau una mai mare lunar, asigurați-vă că în momentele mai grele veți avea o resursă sigură la îndemână.
  6. Găsiți variante de a vă suplimenta veniturile. Dacă timpul vă permite, găsiți un loc de muncă suplimentar sau vindeți produsele pe care nu le mai folosiți sau pe care le realizați voi înșivă pe platforme dedicate.

Chiar dacă de obicei nu îți pregătești o rezoluție în Ajunul Anului Nou, noi te provocăm să o faci de data aceasta. O mulțime de oameni își stabilesc obiective pentru perioada care urmează, iar începutul de an te poate motiva chiar să le duci la bun sfârșit.

Share: