6 activități pentru un week-end fără cheltuieli

Acum cu venirea toamnei, vremea devine mai rece iar tentația de a petrece timpul în interior este tot mai mare. Iar în interior reușiți întotdeauna să cheltuiți mai mulți bani, fie că petreceți timp la un mall, la o cafenea sau mergeți la un film sau la o piesă de teatru. Chiar și când vă chemați prietenii în vizită, tot veți cheltui.

Pentru week-enduri în care nu vreți să cheltuiți nimic dar să vă și distrați, avem pentru voi câteva recomandări de activități distractive, utile și complet gratuite.

  1. Vizitați orașul

Documentați-vă despre obiectivele istorice și culturale din oraș și mergeți să le vizitați, faceți poze și bucurați-vă de o zi în care vă descoperiți orașul. De cele mai multe ori, aveți același traseu zilnic și cu greu ajungeți să cunoașteți cu adevărat orașul în care locuiți.

  1. Creați o capsulă a timpului

Luați o cutie pe care o umpleți cu articole care reprezintă realitatea prezentului: un ziar sau o revistă, fotografii, lista de cumpărături de săptămâna trecută, scrisori, felicitări, un obiect de îmbrăcăminte etc. Puteți include chiar și un card de memorie cu fotografii sau filme pe care familia să le vizioneze atunci când vor descoperi capsula timpului.

După ce ați pus în cutie toate obiectele, sigilați-o și treceți data la care vreți să fie deschisă (peste 10 sau 15 sau 20 de ani). Cu siguranță vă veți amuza alături de familie amintindu-vă de vremurile de acum.

  1. Creați felicitări hand-made

Fie că veți realiza felicitări pentru zilele onomastice sau de naștere ale prietenilor sau pentru sărbători, nu aveți nevoie decât de carton, lipici, câteva fotografii și de inspirație. Folosiți-vă propriile fotografii pentru a crea felicitări personalizate care, cu siguranță, vor impresiona destinatarii.

  1. Faceți lucrurile pe care le tot amânați

Dacă sunteți ca majoritatea persoanelor, atunci, cu siguranță, aveți o listă lungă de activități amânate pentru când veți avea timp. Profitați de faptul că plănuiți un weekend fără cheltuieli și apucați-vă de câteva din activitățile de pe listă: faceți curățenia completă pe care o amânați, reparați robinetele și încuietorile care vă pun probleme, începeți cursul online de limba italiană, faceți ordine în hainele din sezonul cald etc. La finalul weekendului veți avea satisfacția de a rezolva o parte din lucrurile pe care le tot evitați și veți fi mai motivat(ă) să bifați și celelalte activități.

  1. Faceți schimb de CD-uri/DVD-uri/cărți cu un prieten

Cu siguranță, aveți prieteni cărora știți că le-ar plăcea anumite cărți, DVD-uri, CD-uri, jocuri video pe care le aveți dumneavoastră. Și prietenii dumneavoastră, cu siguranță, au astfel de lucruri pentru dumneavoastră. De ce să nu faceți schimb? Nu numai că așa vă veți înnoi colecția dar e și o ocazie foarte bună de a vorbi cu prietenii despre pasiuni și să descoperiți hobby-uri comune.

  1. Începeți un program de exerciții fizice

Cele mai comune exerciții – flotări, genoflexiuni, jogging și altele – nu au nevoie de echipament special. Petreceți ceva timp documentându-vă despre exerciții și creându-vă un program cu exerciții. De exemplu, 100 de flotări pe zi sunt de ajutor, dar veți avea nevoie și de alte exerciții pentru alte grupe de mușchi. Găsiți online mai multe programe cu diverse intensități, care lucrează doar anumite grupe de mușchi sau mai multe.

Pentru următorul week-end încercați măcar una din aceste recomandări iar bugetul dumneavoastră vă va fi recunoscător.

Share: